Τον ιστότοπο διαχειρίζονται οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής

7.10.17

Πρόγραμμα δράσεων του Εργαστηρίου Σκέψης


Το “Εργαστήριο Σκέψης” συνιστά μια Διεθνή, Μορφωτική, Ερευνητική και Πολιτιστική Κοινότητα που δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια από το στοχαστή Αλέξη Καρπούζο επιχειρώντας να χαράξει μια οδό Σκέψης που να εμψυχώνεται από το Λόγο της Σχέσης και τη Συνείδηση της Συνύπαρξης. Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για τη φιλοσοφία και τη δράση του, με αφορμή το νέο πρόγραμμα μαθημάτων για τη χειμερινή περίοδο του 2017:

Με άξονα τη Στοχαστική Παιδεία, ως Αγωγή και Καλλιέργεια του Λόγου και της Ψυχής, Δοκιμάζει την Εμπειρία της Ανοιχτής Σκέψης, της Διεπιστημονικής/Ολιστικής έρευνας και της σφαιρικής Γνωσιακής και Αυτογνωσιακή Διδασκαλίας και Μάθησης. Η Ανοιχτή Σκέψη, η Σκέψη της Ανοιχτής Ολότητας, η Γνώση που μετουσιώνεται σε Σοφία, αποβλέπουν στη ριζική ψυχική και νοητική μεταμόρφωση του Ανθρώπου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει μια παραγωγική ατμόσφαιρα που ενέπνευσε όλους όσοι-ες μετείχαν να οραματιστούν δυνατότητες αυτοοργάνωσης της ζωής και της κοινωνίας. Έτσι, πέραν από την μορφωτική και ερευνητική διάσταση, το "Εργαστήριο Σκέψης" οργανώνει, αναπτύσσει, συμμετέχει σε:  Καλλιτεχνικές Δράσεις (εικαστικές, μουσικές και θεατρικές ομάδες), Πολιτιστικές Δράσεις (κινηματογραφική λέσχη, λέσχη χορού), Κοινωνικές Δράσεις (Κοινωνικά Ιατρεία, Κοινωνικά Σχολεία, δίχτυα παραγωγών για αδιαμεσολάβητες ανταλλαγές υπηρεσιών και αγαθών).
Το Πρόγραμμα Χειμερινών Δράσεων του Εργαστηρίου Σκέψης έχει διαμορφωθεί ως εξής:
  1. "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ". Υπαίθριες ατμόσφαιρες Γνώσης και Σοφίας σ΄όλη την Ελλάδα. Το Μαγικό Σχολείο’’ Θα ταξιδεύσει και φέτος στα μονοπάτια της Ψυχής και της Φύσης. Το πρόγραμμα με τους χειμερινούς προορισμούς παρουσιάζεται* στο site του Εργαστηρίου Σκέψης και στο blog Ανοιχτή Σκέψη.
  2. "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ". Φιλοσοφική Κοινότητα για παιδιά και εφήβους. Εισαγωγή στις θεμελιώδεις έννοιες της φιλοσοφίας και των επιστημών με τη συνδρομή σύγχρονων διδακτικών και εποπτικών μέσων.
  3. "ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ" – "TRANSFORMATION OF THOUGHT AND EVOLUTION OF CONSCIOUSNESS". Διεθνές διαδικτυακό πρόγραμμα μαθημάτων με συμμετοχές από 7 χώρες και σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης. Το πρόγραμμα είναι δίγλωσσο (Ελληνικά –Αγγλικά).
  4. "Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ". Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Ψυχοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς και Δασκάλους Coaching. Μια Διεπιστημονική δειρεύνηση των σχέσεων Σκέψης, Γλώσσας, Ψυχής και Φύσης στο πλαίσιο των σύγχρονων Φυσικών και Κοινωνικών Επιστημών.
*Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των δράσεων παρουσιάζεται στο site του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΕΨΗΣ: ergastirioskepsis@gmail.com και στο blog anoixti-skepsi.tumblr.com 
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Υπεύθυνος των προγραμμάτων: Αλεξης Καρπούζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σεμινάριο Αφήγηση Ζωής

H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί. Gabriel García Márquez

Γράφω για να μην ξαναγράψω ποτέ.

Γράφω γιατί είμαι πολλά πρόσωπα.

Γράφω, για να μην ξαναϋπάρξουν αυτά τα πρόσωπα που είμαι,

αλλά ένα και μοναδικό πρόσωπο,

που δεν γράφει

Ελεονώρα Σταθοπούλου, Καλο αίμα κακό αίμα, εκδ. Eστία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου