Τον ιστότοπο διαχειρίζονται οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής

22.7.19

Της ζωής ο σκηνοθέτης, του Γιάννη Γαβρά



"Η υπαρξιακή αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου αποτυπώνεται έντονα στους στίχους. Αντιμέτωποι με τα αιώνια ερωτηματικά, σε σχέση με την ζωή και το νόημά της, τον έρωτα, την μοναξιά, την βιοπάλη, τον θάνατο, ψάχνουμε απαντήσεις- λύσεις.
Ασπρόμαυρες εικόνες της πόλης και των ανθρώπων της, μικρές ιστορίες καθημερινότητας, φλας και αναλαμπές στην μονοτονία και το γκρίζο της ρουτίνας.
Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός αποδεικνύονται πολύτιμοι σύμμαχοι κόντρα σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη και δύσκολη πραγματικότητα, απέναντι στην αλλοτρίωση που προκαλεί το δυστοπικό περιβάλλον της νέας εποχής.

Πολλές φορές, πίσω από την αμεσότητα και απλότητα των λέξεων και των στίχων, πότε με ευθύ και κοφτό τρόπο, και πότε, με πιο ανάλαφρο, υπάρχουν βαθύτερα νοήματα, μηνύματα sos, ξεσπάσματα, και η αναζήτηση της ελπίδας, που λίγο ή πολύ αφορούν τον καθένα από εμάς.
Τελικά, όπως έχει πει ο Τζακ Κέρουακ «Μόνο η Αγάπη»". 
 
Γιάννης Γαβράς, για την πρώτη του συλλογή στίχων/ποιημάτων, με τίτλο «Της ζωής ο σκηνοθέτης», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος

--
Ο Γιάννης Γαβράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και έζησε μέχρι τα οκτώ του χρόνια στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αναβρύτων και σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάζεται στο Δημόσιο. Ασχολείται με τη στιχουργική και την πεζογραφία. Το δεύτερο βιβλίο του είναι η νουβέλα «Σαμποτάζ», που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας, το φθινόπωρο του 2019, ενώ τον Ιούλιο του 2019, κυκλοφόρησε το συλλογικό έργο "Αδέσποτα" που συμμετείχε με δύο αφηγήματά του, από τις εκδόσεις Ταξιδευτής. Η πρώτη ποιητική του συλλογή με τίτλο «Της ζωής ο σκηνοθέτης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος (2019).
Σεμινάριο Αφήγηση Ζωής

H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί. Gabriel García Márquez

Γράφω για να μην ξαναγράψω ποτέ.

Γράφω γιατί είμαι πολλά πρόσωπα.

Γράφω, για να μην ξαναϋπάρξουν αυτά τα πρόσωπα που είμαι,

αλλά ένα και μοναδικό πρόσωπο,

που δεν γράφει

Ελεονώρα Σταθοπούλου, Καλο αίμα κακό αίμα, εκδ. Eστία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου