Τον ιστότοπο διαχειρίζονται οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής

6.8.12

Mid Years Resolutions! - Αντιγόνη Τσίγκου (27/7/2012)


What changes have there been in your life since this time last year? Think about the events that have taken place. What have you accomplished? What decisions have you made? And most importantly, how much you have grown as a person? Try to make changes by following your intuition. Even though it seems stressful and sometimes painful, change means growth!


Τέλος Ιουλίου. Δυο βδομάδες έμειναν και φεύγω. Κάνω εικόνες στο μυαλό μου και όπως πάντα μιλάω μόνη μου σε διαλόγους φανταστικούς με τους ανθρώπους που θα συναντήσω ξανά.
Πριν δυο χρόνια, Γενάρης θα ήταν, είχα μπει στη διαδικασία να πάρω τον παραπάνω τίτλο και να κάνω μια εργασία. Ό,τι ζητούσε. Σχεδόν ανά δύο μήνες έγραφα αυτά που θυμόμουν για αυτά που μου έκαναν το “growth”.  Χάλια!
Ένα θυμό θυμάμαι. Ήμουν θυμωμένη με πολλούς και με πολλά. Έβαζα φταίξιμο και σε μένα. Οι άνθρωποι που με είχαν στεναχωρήσει τότε τελικά μείναν εκεί στο παρελθόν και επέλεξα με τη σειρά μου να μην τους έχω και εγώ από κοντά πια.
Οι άνθρωποι που θα συναντήσω ξανά όμως, αλλά και με αυτούς που θα έρθουν μαζί μου σε αυτές τις διακοπές, είναι όχι μόνο αυτοί που μείναν αλλά και αυτοί που ήρθαν, ενδεχομένως να μείνουν.
Οι απόντες πια της, μέχρι τώρα, ζωής μου ήταν πολύ διδακτικοί σαν παρουσίες.
Κάποιοι από αυτούς είναι τελικά παραδείγματα προς αποφυγή στο σύνολό τους. Με προίκισαν όμως με συμπεριφορές τους στις εκφράσεις μου, και με έχω πιάσει εσωτερικά να με μαλώνω να μην τις ξανά εμφανίσω. Τελευταία όμως έχω αρχίσει να μου αρέσουν και τις απολαμβάνω σαν δικές μου. Λες και έχω κλέψει την πατέντα τους.
Το σημερινό, προ διακοπών, αναθεωρητικό κείμενο των δύο τελευταίων χρόνων βέβαια, δεν θα το έγραφα αν δεν είχα ήδη γράψει ένα ακόμα διευκρινιστικό email σε μια φίλη για ακόμα έναν άλλο άνθρωπο που επέλεξα να μην έχω επαφή.
Τα ξεσκαρταρίσματα είναι περίεργα εκπληκτικά.

Ένα ακόμα που τελικά, μόλις τώρα ανακάλυψα είναι ότι αναγνωρίζω το σημείο όπου επαναλαμβάνω λόγια σκάρτα, έννοιες και γενικά εκεί που έχω πει κάτι και έχει τελειώσει … τσούπ, άντε πάλι ξανά με άλλα λόγια για να το εμπεδώσει και ο κάθε πικραμένος.
Δόξασοι ο Θεός και ο Δίας που με κάνουν και βλέπω μερικές φορές την τύφλα μου. Ααα ναι ο Δίας!! Με σώνει από τη βλάσφημη συμπεριφορά μου στα Θεία.
Και ναι θα στήσω τη σκηνή μου στις 10 Αυγούστου και θα μείνω εκεί για 3 εβδομάδες, και ελπίζω να μην έχω ξανά μαύρους κύκλους για αρκετό καιρό.
Καλό μου καλοκαίρι.

Σεμινάριο Αφήγηση Ζωής

H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί. Gabriel García Márquez

Γράφω για να μην ξαναγράψω ποτέ.

Γράφω γιατί είμαι πολλά πρόσωπα.

Γράφω, για να μην ξαναϋπάρξουν αυτά τα πρόσωπα που είμαι,

αλλά ένα και μοναδικό πρόσωπο,

που δεν γράφει

Ελεονώρα Σταθοπούλου, Καλο αίμα κακό αίμα, εκδ. Eστία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου