Τον ιστότοπο διαχειρίζονται οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής

25.4.11

H κρίση της οικογένειας σήμερα, Χάρις Κατάκη

Απο το Κυριακατικο Εψιλον της Ελευθεροτυπίας και τη συνέντευξη της Χάρις Κατάκη στην Αφροδίτη Πολίτη με τίτλο: "Πραγματική συλλογικότητα δεν δημιουργείται χωρίς προσωπική ευθύνη"

Που εντοπίζετε την κριση της οικογενειας σημερα;
"Γράφω για την κρίση της ελληνικής οικογένειας εδώ και πολλά χρόνια. Η μεγάλη κρίση της οικογένειας ξεκίνησε όταν αφήσαμε πίσω την οικογένεια που στηρίζεται στην επιβίωση - οποτε ειμαστε μαζί και για οικονομικούς λόγους- και περάσαμε στη μετα-μοντέρνα εποχή, που είμαστε μαζί για ψυχο-κοινωνικούς λόγους, για να ζεστάνουμε τις καρδούλες μας, για να το πουμε πιο απλά. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη σε αυτήν τη φάση, όπου ο σκοπός της οικογένειας αλλάζει και η οικογένεια περνά απο δραματικές αλλαγές, συμπίπτει και η οικονομική κρίση και η εικόνα γίνεται πιο σύνθετη. Το πώς θα λειτουργήσει η οικονομική κρίση σε πρώτη φάση, δηλαδή το αν θα ωθήσει τα πράγματα προς τα εκεί που πάνε ούτως ή άλλως (δηλαδή, στο να δώσουμε σημασία στην επικοινωνία και τις συναισθηματικές επαφές), αυτό θα κριθεί. Νομίζω ότι μπορεί η οικονομική κρίση να μας βοηθήσει να αναθωρήσουμε βαθύτερα το ποιοι είμαστε, που πάμε και γιατί, άρα και ποιοι είναι οι δικοί μας άνθρωποι. η κρίση μπορεί να μας συσπειρώσει, να μας φέρει πιο κοντά".
Σεμινάριο Αφήγηση Ζωής

H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί. Gabriel García Márquez

Γράφω για να μην ξαναγράψω ποτέ.

Γράφω γιατί είμαι πολλά πρόσωπα.

Γράφω, για να μην ξαναϋπάρξουν αυτά τα πρόσωπα που είμαι,

αλλά ένα και μοναδικό πρόσωπο,

που δεν γράφει

Ελεονώρα Σταθοπούλου, Καλο αίμα κακό αίμα, εκδ. Eστία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου