Τον ιστότοπο διαχειρίζονται οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής

21.12.13

Η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια – 23/12/2013

verveniwti 

***
Η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη στον Πολυχώρο Τέχνης Αλεξάνδρεια

Στα πλαίσια του σεμιναρίου «Αφήγηση Ζωής» (afigisizois.wordpress.com/about/) πραγματοποιούνται για 4η χρονιά, αφιερώματα με καταξιωμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών που άφησαν το στίγμα τους στον τομέα τους. Η τελευταία εκδήλωση της φετινής χρονιάς, μετά την Ζυράννα Ζατέλη, τον Κώστα Μουρσελά, τον Περικλή Κοροβέση, την Φωτεινή Τσαλίκογλου, κ.ά., αφιερώνεται στην συγγραφέα – ιστορικό και ερευνήτρια Τασούλα Βερβενιώτη, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνάντηση, για ένα νέο αφήγημα για την ιστορία μας & την Ιστορία μας, με αφορμή:
α) την όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη των ομάδων Προφορικής Ιστορίας, ενός ριζοσπαστικού κινήματος που συντελεί καθοριστικά στη δημιουργία “ενός νέου αφηγήματος για το παρελθόν μας,
και β) την πρόσφατη επανέκδοση -μετά από 20 χρόνια- του βιβλίου της “Η γυναίκα της αντίστασης”, από τις εκδόσεις Κουκίδα.
Όπως πάντα η δημοσιογράφος και σύμβουλος ανθρωπίνων σχέσεων Κρυσταλία Πατούλη συνομιλεί με την καλεσμένη, και οι συμμετέχοντες θέτουν τα πιθανά ερωτήματά τους.

Info: Πολυχώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 8:30μμ, Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής. Τηλ: 210-8673655. Είσοδος Ελεύθερη.
Η επόμενη συνάντηση που θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, θα είναι με τον συγγραφέα Σωτήρη Δημητρίου, στις 20/01/2014, την ίδια ώρα.
Σχετικά άρθρα:

Σεμινάριο Αφήγηση Ζωής

H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί. Gabriel García Márquez

Γράφω για να μην ξαναγράψω ποτέ.

Γράφω γιατί είμαι πολλά πρόσωπα.

Γράφω, για να μην ξαναϋπάρξουν αυτά τα πρόσωπα που είμαι,

αλλά ένα και μοναδικό πρόσωπο,

που δεν γράφει

Ελεονώρα Σταθοπούλου, Καλο αίμα κακό αίμα, εκδ. Eστία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου