Τον ιστότοπο διαχειρίζονται οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής

28.3.19

Μη το γελάς. Του Βαγγέλη ΓονιδάκηΣτις 2/4/19, 6μμ, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Γονιδάκη "Μη το γελάς" (εκδόσεις Ταξιδευτής) στον Ιανό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Βασίλης Βασιλικός συγγραφέας
(Διαβάστε επίσης: Ο Βασίλης Βασιλικός παρουσιάζει το βιβλίο: Μη το γελάς )
Σάσα Βούλγαρη προφορική αφηγήτρια-ψυχοπαιδαγωγός
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αρχαιολόγος-ιστορικός Γιάννης Κουτούλιας.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Σάσα Βούλγαρη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η συλλογή διηγημάτων του πρωτοεμφανιζόμενου Βαγγέλη Γονιδάκη «Μη το γελάς» απαρτίζεται από δύο ενότητες: στην πρώτη η ναυτοσύνη, η θάλασσα με τους κινδύνους που εγκυμονεί, και το βουνό με τους δικούς του όταν σκεπάζεται από τρία μέτρα χιόνι (και τα τέσσερα με μια γραφή λιτή που όμως σε συνταράζει με το Τραγικό νόημα της ζωής κατά τον Ισπανό Μιγκουέλ Ουναμούνο) και η δεύτερη ενότητα, ανάλαφρη και σαρκαστική ταυτόχρονα, αναμοχλεύει αυτό που παλιά το λέγαμε “ηθογραφία”, ενώ σήμερα -που  οι “αγροτοπολίτες” των πόλεων επιστρέφουν στο χωριό όπου γεννήθηκαν μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, στα εξοχικά που έχτισαν εκεί ή στα πατρώα οικήματα που αναπαλαιώσαν-  δεν μπορεί να υπάρξει ηθογραφική γραφή αντίστοιχη του παρελθόντος καθώς  τηλεόραση, διαδίκτυο, κινητά και αυτοκίνητα κανοναρχούν τη ζωή μας. Οπότε με την μεσολάβηση του “χρόνου” αλλάζει και το σκηνικό: ηθογραφική πια μπορεί να είναι μόνο η μνήμη.
(Από τον Πρόλογο του Βασίλη Βασιλικού)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Βαγγέλης Γονιδάκης κατάγεται από τη Δρυοπίδα της Κύθνου. Σπούδασε στη ΑΔΣΕΝ Πλοιάρχων της Κύμης και στη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.
Εδώ και τρεις δεκαετίες ξεκίνησε να εργάζεται στη ναυτιλία και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Ταξιδευτής της ζωής, έχει επισκεφτεί πάνω από εκατό χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Η συλλογή διηγημάτων “Μη το γελάς” είναι το πρώτο του βιβλίο.
--
Μη το γελάς
συγγραφέας: Βαγγέλης Γονιδάκης
πρόλογος: Βασίλης Βασιλικός
επιμέλεια: Κρυσταλία Πατούλη

Περισσότερα: http://www.taxideftis.gr/index.php/news-2/news-6/news-10/item/648-dolor-sit-amet-conse-ctet-port-sren-ste 
Info: Ιανός - 210 3217917, Σταδίου 24 - Αθήνα. Περισσότερα: https://www.ianos.gr/events/vangelis-gonidakis-mi-togelas-ekd.html 
Σεμινάριο Αφήγηση Ζωής

H ζωή δεν είναι αυτή πoυ έζησε κανείς αλλά αυτή πoυ θυμάται και όπως τη θυμάται για να την αφηγηθεί. Gabriel García Márquez

Γράφω για να μην ξαναγράψω ποτέ.

Γράφω γιατί είμαι πολλά πρόσωπα.

Γράφω, για να μην ξαναϋπάρξουν αυτά τα πρόσωπα που είμαι,

αλλά ένα και μοναδικό πρόσωπο,

που δεν γράφει

Ελεονώρα Σταθοπούλου, Καλο αίμα κακό αίμα, εκδ. Eστία

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου